Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

De zwerfkat van Marc ‘Jango is mijn Spaanse springzebra’

“Mijn adoptiekat Jango van 2,5 jaar heeft de eerste twee jaar van zijn leven in zijn geboorteland Spanje een zwervend bestaan geleid, waarna hij in handen kwam van een Nederlandse dierenorganisatie.

Zij vangen Spaanse zwerfhonden en -katten op, zorgen dat ze alle inentingen krijgen, dat mannetjes gecastreerd worden en zoeken ondertussen voor hen een goed opvanghuis in Nederland. De dieren waarvoor een baasje is gevonden, worden één keer per maand vanuit Spanje naar Nederland gevlogen, waarna hun nieuwe baasjes deze voormalige zwervers een mooi leven gaan geven”, vertelt Marc Kok (49) uit Haarlem. “Sinds mei is Jango een gezellige aanvulling op mijn huishouden en zeker mijn lievelingsdier. Hoewel hij dus een langdurig zwervend bestaan heeft geleid, is hij bovengemiddeld sociaal. Hij kan bijvoorbeeld vanuit het niets op je schouders springen en dan gerust een tijdlang blijven zitten om eens uitgebreid te genieten van zijn plek met uitzicht! Jango is in de afgelopen periode helaas ook flink ziek geweest. Zo moesten er twee grote abcessen op zijn huid verwijderd worden. Eén plek op zijn huid is nog niet optimaal hersteld, vandaar dit beschermpakje met zebrastrepen. Ik noem Jango dan ook wel gekscherend mijn Spaanse springzebra.”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren