Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Tips van de huidtherapeut: Een mooie huid op hogere leeftijd

 

Huidverbetering is niet alleen toebedeeld aan de jongere huid. Juist als je een rijpere huid hebt, valt er veel te winnen. Huidtherapeut Julia Ahmed-Mews vertelt wat u het beste kunt doen.

 

Ook als je een wat rijpere huid hebt, kun je veel verbeteren zonder dat je erin gaat snijden of spuiten. Huidtherapeut Julia Ahmed-Mews werkte eerder voor een aantal gerenommeerde huidklinieken en heeft sinds 2016 haar eigen praktijk Juuls Clinic in Amsterdam. Wat kan een huidtherapeut voor mensen betekenen? “Ik heb een adviserende en begeleidende rol. Van een rosaceahuid en acne tot littekens en ouderdomsvlekjes; er zijn diverse behandelmethodes om de verschillende huidproblemen te verhelpen of te verminderen.

MOOIE RESULTATEN MET LASER
Huidtherapie is voor iedereen toegankelijk, ongeacht leeftijd, huidtype of huidprobleem. Ik zie veel mensen boven de vijftig bij mij in de praktijk komen, die graag een wat frissere huid willen.” Huidproblemen die het meest voorkomen, zijn veroudering, acne, couperose en pigmentstoornissen. Daarvoor geeft Julia laserbehandelingen en peelings. Met name lasertherapie is de laatste jaren zo geavanceerd geworden dat je mooie resultaten kunt bereiken, vertelt ze.

LITTEKENS AANPAKKEN
“Er komen ook regelmatig mensen met littekens bij mij in de praktijk. Soms is een litteken ontstaan door trauma, een operatie of brandwond. Hier kun je onder meer laserbehandelingen voor inzetten. Daarmee kun je de textuur van de huid verbeteren.” Een andere manier om zo’n litteken aan te pakken, is SkinPen-microneedling. “Daarmee beschadig je bewust de oppervlakte van de huid, waardoor deze zichzelf gaat herstellen en verjongen. Hiermee boost je je eigen collageen. Uiteraard zijn deze behandelingen ook geschikt om fi jne lijntjes en rimpels te verminderen.”

SPECIFIEK VOOR DE SENIORENHUID
Julia: “Ik begin vaak met een niet-invasieve behandelmethode. Denk hierbij aan peelings en laserbehandelingen om de huid egaler, gladder en frisser te krijgen. De leeftijd van de huid doet er hierbij niet toe. De huid knapt hier altijd van op. Als we een grauwe huid stralend kunnen maken met een peeling en egaler door wat ouderdomsvlekjes weg te laseren, dan kan dat al zo veel doen voor de algehele uitstraling. Om alleen maar de focus te leggen op rimpels is te kort door de bocht.”

GEZOND LEVEN
Een jonge huid heeft veel minder interventies nodig om er gezond uit te zien en herstelt sneller. “Als je ouder wordt neemt het collageen af, maar met de juiste ondersteuning kun je hem beter laten functioneren en gezond houden. Verder kun je huidveroudering vertragen door gezond te leven. Denk aan voldoende beweging en slaap, gezonde voeding en goede huidverzorging.”

BESCHERMING TEGEN DE ZON
Welke behandeling iemand nodig heeft, is aan degene zelf. Want de één stoort zich ontzettend aan rimpels en huidverslapping, terwijl een ander de lijntjes prima vindt, maar graag de vlekjes en rode vaatjes wil aanpakken. “Iedereen met een rijpere huid moet zich dagelijks goed verzorgen en beschermen tegen de uv-straling van de zon. Door bijvoorbeeld een peeling te doen wordt de huid gladder en frisser.”

WONDERMIDDEL
Bestaat er zoiets als een wondermiddel tegen huidveroudering? Julia adviseert een crème met retinol. “Dat is een van de weinige cosmetisch gebruikte ingrediënten waarvan bewezen is dat dit echt de huid kan verjongen.”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren