Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

DE TIP VAN LÉON: Wetenschap als theatershow

Wetenschappers zijn vaste en graag geziene gasten geworden aan de tafels van de talkshows op de Nederlandse televisie. Kennis als amusement.

De professor als performer. Ingewikkelde zaken worden uitgelegd in gewone mensentaal. Breng het met een beetje humor en succes is verzekerd. Of het nu gaat om het functioneren van hersenen, de opwarming van de aarde of de achtergrond van een ruimtevaart; er is altijd wel een hoogleraar die er leuk over kan vertellen.

Diederik Jekel is zo’n natuurkundige die graag met een groot publiek zijn kennis deelt. In boeken, op de buis en nu ook in het theater. Met het avondvullende programma ‘Orde in de chaos’ geeft hij een verklaring voor veel ingewikkelde kwesties die ons bezighouden of zelfs uit de slaap houden. Diederik belooft geen oplossingen, maar garandeert het publiek dat ze minder somber naar huis gaan als ze zijn binnengekomen. Overal in het land te zien. t/m juni 2022 diederikjekel.nl

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren