Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Mozaïeken om weg te geven

Constance Barend uit Eindhoven maakt en verzamelt mozaïeken. De meeste geeft ze ook weer weg. Bijvoorbeeld aan verzorgingshuizen en ziekenhuizen. “Laatst heb ik nog een mozaïek overhandigd aan Diederik Gommers van het Erasmus MC.

Die kent u vast wel van de televisie.” Haar hobby en verzameling kosten geld. “Ik heb vooral tegeltjes nodig die circa vijf millimeter dik zijn en in heel veel verschillende kleuren. Dus ook bijvoorbeeld rood, blauw, appeltjesgroen en geel. Die vind je niet zo makkelijk, want wie heeft er nog gele tegeltjes hangen aan de keukenmuur? Meestal koop ik zo’n tien kilo bij een speciale leverancier. Ik maak eerst een tekening en dan snijd ik van de tegeltjes repen en daarna kleine stukjes. Ik heb een speciale tang, pincet, voegsel en lijm en ga aan de slag.” Heel wat mozaïeken hangen bij haar thuis, maar het merendeel gaat naar mensen die zich op enige wijze verdienstelijk maken. “Laatst heb ik nog twee mozaïeken aan ambulancemedewerkers gegeven.”

Wilt u ook met uw verzameling in MAX Magazine, mail dan naar info@emilebode.nl

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren