Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

DE TIP VAN LÉON: Doe een dagje duinen

De coronaregels van het kabinet hebben gevolgen voor veel activiteiten. Zingen, dansen, toneelspelen en muziek maken is nu anders. En er zijn aanpassingen bij locaties zoals in de horeca, in het museum, buurthuizen en op de sportschool. Kijk op rijksoverheid.nl of bel het publieksinformatienummer 0800-1351 (tussen 8:00 en 20:00 uur).

Het duin langs de Nederlandse kust is weliswaar 400 vierkante kilometer groot, maar beslaat desondanks niet meer dan één procent van de totale oppervlakte van ons land. Niet alleen als bescherming tegen de zee of voor de productie van drinkwater, ook en vooral als natuur is het gebied van grote betekenis.

Het landschap kenmerkt zich door een grote diversiteit. Er komen zo’n 850 verschillende plantenfamilies voor en van onze 190 vogelsoorten broeden er zo’n 140 aan de kust. Wij mensen zoeken er graag de rust en de ruimte. Wie meer wil weten van dit unieke gebied, gaat zaterdag 18 september tijdens de eerste landelijke ‘Dag van de Duinen’ mee met één van de vele gratis publieksexcursies, die in een overzicht bij elkaar staan op de website van initiatiefnemer Stichting Duinbehoud. 18 sept. duinbehoud.nl/dagvandeduinen.nl

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren