Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Van Haasteren bijna compleet

Jan van Haasteren (85) is een gevierd striptekenaar. Hij is vooral wereldberoemd door de geestige legpuzzels die hij met anderen voor spelletjesfabrikant Jumbo maakt. Het zijn grappige kijkplaten waar honderd-en-één dingen gebeuren. Frans van Leusden (69) is verzamelaar van deze puzzels en heeft er intussen 87.

“Pas een jaar of vier geleden kreeg ik twee van deze puzzels cadeau en ik was meteen verkocht. Ik denk dat er circa negentig van gemaakt zijn, dus ik heb ze bijna allemaal. Binnenkort komt er zelfs een exemplaar van 5.000 stukjes. Die past niet op mijn speciale puzzeltafel, maar ik koop hem wel.”

In de puzzels komen altijd een aantal figuren terug, zoals de haaienvin, de boef en twee politieagenten. De puzzelfanaat zegt: “Op Koningsdag maak ik de koningsdagpuzzel. Tijdens de vierdaagse van Nijmegen de puzzel over deze wandeltocht. Als ik de puzzels in elkaar heb gezet, haal ik ze daarna meteen weer uit elkaar. En mijn vrouw legt de laatste vijf stukjes neer.”

Wilt u ook met uw verzameling in MAX Magazine, mail dan naar info@emilebode.nl

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren