Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

GROTE HUIZEN EN TUINEN

Nog niet zo lang geleden waren we op bezoek bij vrienden met een beeldschone tuin; veel kleur, bijzondere soorten planten, vijvers, boomgaarden, grassen, rozenperken, bankjes en beelden.

De liefde voor tuinieren bloeide er op elke vierkante centimeter. Fantastisch om rond je tachtigste en al meer dan vijftig jaar samen zo in beweging te kunnen blijven in de buitenlucht. Zolang alles goed gaat – een onderwerp dat liever gemeden wordt. Ik vroeg hoe het later met hun huis en tuin zou gaan.

Hun kinderen hebben ver weg drukke banen en dus geen tijd. “We hebben geen plan B”, antwoordden onze vrienden. Terug in de auto naar huis konden we lang doorpraten over ons eigen stadstuin van twaalf bij twaalf meter en het huis waarin vroeger onder meer een hotel, de universiteit en een jeugdinternaat gevestigd waren. Onze kinderen en kleinkinderen logeren er nog steeds graag en wij hebben ook geen plan B…

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren