Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

TEGEN WELKE BUUR MOET IK NU NEE ZEGGEN?

Als mijn favorietebuurtjes op vakantie zijn, verzorg ik al jaren hun plantjes, binnen én buiten. Best veel werk, maar ik doe het met plezier voor ze. Toen ik deze zomer niets van ze hoorde en de buren aan de andere kant zeiden omhoog te zitten met het watergeven tijdens hun afwezigheid, bood ik spontaan mijn diensten aan. Ik had er geen idee van dat mijn lievelingsburen even later ook kwamen aankloppen voor hulp. Ze gaan tóch drie weken weg… En voor twee huizen de planten verzorgen naast die van mezelf is écht te veel. Hoe nu?

Tjitske

 

Wat ontzettend lief van u dat u dat altijd doet! Ik begrijp dat u in een straat woont waar buren voor elkaar zorgen. Wat een extra levensvreugde geeft het toch als je fi jne buren hebt! En wat lief dat u altijd voor de planten van de buren zorgt. Maar hoe nu uw probleem op te lossen na uw spontane aanbod, want beloofd is beloofd. Ik begrijp dat u ermee in uw maag zit.

Wat u uiteraard kunt doen is aan de buren uitleggen dat het eigenlijk een heel ondoordacht aanbod van u was en dat u nu fl ink in de knoei zit omdat de andere buren waar u al jaren de planten voor verzorgt in dezelfde periode weggaan. Vraag hen of ze willen proberen u te ontlasten door eens aan anderen te vragen om hulp. Uiteraard kunt u zelf ook eens uw voelsprieten uitsteken of andere buren genegen zijn te helpen. Mocht er echt geen oplossing te vinden zijn, dan is overleg met beide buren zinvol. En dan heb ik het over uitleg hoe u één en ander gaat aanpakken.

U kunt bijvoorbeeld de tuinslangen laten liggen (niet op het gazon want dat zorgt zomaar voor een afdruk van geel gras), om de dag de tuinplanten bewateren en de kamerplanten één keer per week…Maar eerlijk gezegd heb ik er goede hoop op dat zij zelf voor een oplossing zorgen, wanneer u hen deelgenoot maakt van uw probleem.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren