Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

IK BEN VERLIEFD OP MIJN FYSIOTHERAPEUT

Al enige tijd bezoek ik een paar keer per week een fysiotherapeut. Door ons intensieve contact hebben we een goede band opgebouwd. We hebben leuke gesprekjes die steeds vertrouwelijker worden. Hij ziet er goed uit maar is wel een stuk jonger. Ik zoek regelmatig oogcontact en dat gaat hij niet uit de weg. Mijn man heb ik hier niks over verteld. Zal ik verdergaan met mijn avances?

Desiree

Drie werf nee lijkt mij het beste antwoord op uw vraag en ik ga al die nee’s verklaren. De eerste nee: ik twijfel niet aan uw charme of de connectie met uw fysiotherapeut. Echter dat de behandelingen van een fysio vereisen dat hij aan u zit, zorgt al voor een logischerwijze nauw contact. Het kan daarom zijn dat u gevoelens heeft gekregen (die ook nog eens versterkt worden door het vertrouwen dat u in hem stelt) die u niet helemaal juist interpreteert.

Ook zijn medeleven en de aandacht die hij aan u geeft kunt u zomaar verkeerd uitleggen. Immers, en nu komt mijn tweede nee: een zorgverlener mag geen relatie aangaan met een zorgvrager. De KNMG zegt daarover: “De arts dringt niet verder door tot in de privésfeer van de patiënt dan in het kader van hulpverlening noodzakelijk is.” Dus het uitdagen of verdergaan met uw avances kan hem ernstig schaden. En dan de derde nee: u bent getrouwd…

Ik neem aan dat ik deze niet verder hoef uit te leggen?! Ga bij uzelf eens te rade waarom u zo gecharmeerd bent door uw fysio en breng die behoeften naar uw huwelijk. Dus indien u meer aangeraakt wil worden, zeg dat dan eerlijk tegen uw man. Of als u de aandacht bij uw man mist die uw fysio u wel geeft volgens u, geef dat dan ook aan.

Denk aan vroeger tijden en doe alles met uw man wat u in gedachten met die ander zou willen doen. Ik heb dit laatste advies vaker gegeven aan mensen in een relatiecrisis die naar anderen keken en zij wisten hun huwelijk weer nieuw leven in te blazen. Het lukt u vast ook.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren