Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

HET SPAANSE ASIELHONDJE VAN CLAIRE: ‘ALS PUP IS ZE MISHANDELD’

De manier waarop het hondje Enya (3) uiteindelijk bij de Heemsteedse Claire Mascini (68) terecht is gekomen, is best bijzonder. “Ik had me online opgegeven bij een stichting in Nederland.

Toen mijn man en ik op vakantie in Australië waren, zag ik op de app een foto van puppy Enya uit een Spaans asiel voorbijkomen, een kruising tussen een chihuahua en een podenco. Ik was meteen weg van haar en enige tijd later konden we haar ophalen bij een gastgezin. Ik merkte wel dat ze een beetje schuw was, maar dat was gezien haar achtergrond niet meer dan logisch. Ze had in Spanje namelijk in twee verschillende gezinnen gewoond en het laatste gezin verkeerde in een vechtscheiding.

Daar ging van alles mis en Enya werd daar als pup de dupe van, want ze is er mishandeld. Die man heeft haar zelfs tegen een keukenkast gesmeten. Daardoor is waarschijnlijk haar kaak gebroken en ook loopt ze daardoor nog steeds een beetje mank. Maar ik voelde zo veel liefde voor haar, dat ik niets liever wilde dan haar een mooi leven geven. Dat is gelukt! Enya kan het heel goed vinden met onze kat. Ze spelen en stoeien dagelijks samen. En ook met de kinderen en kleinkinderen is ze heel lief. Ze gaat overal mee naartoe, achterop de fiets en in de auto. Ik ben hartstikke blij met haar!”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren