Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

HET PAARD VAN CAROLINE: ‘Die tocht door Amsterdam vergeet ik nooit’

Caroline Alderden (46) rijdt al paard vanaf haar twaalfde. Samen met haar paard Dito (13), een Portugese Lusitano, vormt ze een sterke eenheid. De Haarlemse zegt: “Hij luistert goed en ik weet wat hij wel en niet leuk vindt.

Zo houdt hij op het strand niet van loslopende honden, maar verder wordt hij niet gauw onrustig. Daarom durfde ik het aan om tijdens de lockdown met Dito in een trailer op een zondag naar het toen redelijk stille Amsterdam te rijden. Daar hebben we tweeënhalf uur door de stad gestapt. Dat was een fantastische ervaring!

We zijn zelfs op de Dam geweest en langs het Rijksmuseum gereden. Met een paard heb je dezelfde rechten en plichten als een automobilist. Je moet wel zorgen dat je de mest van het paard opruimt; daar had ik iemand voor meegenomen die achter me aan reed. Echt, het was een tocht die ik nooit zal vergeten.

Dito heeft zich van zijn beste kant laten zien. Hij is geen moment geschrokken, zelfs niet van toeterende vrachtwagens, muziek of snelle scooters. Alleen moest hij aan de tram wennen, door die hoge belletjes en de trillingen die hij op de grond voelde. Maar toch verliep alles probleemloos.Toen ik hem daarna als beloning een handvol wortelen gaf en hij die lekker oppeuzelde, was ik echt trots op hem.”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren