Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Een kast vol herinneringen

Gea Heinen uit Utrecht De Meern is een gepensioneerde kleuterleidster. Tot voor enige tijd geleden maakte zij zelf poppen. “Ik deed eerst met een inmiddels overleden vriendin een cursus in Zeeland.

Het is een intensief werk. Je moet de oogjes uitsnijden, de pop beschilderen, nuances aanbrengen, een pruik uitzoeken en opzetten, en ik maakte zelfs de kleertjes. Op de foto sta ik met een Chineesje.

De stof voor de kleertjes werd door een vriend in China gekocht. In mijn klas was een Chinees meisje dat Na Ho heette en zo heb ik ook de pop genoemd die ik in mijn armen draag. Zo heb ik ook een pop met een wit jurkje; zij heet prinses Juliana.” Gea combineert de poppen met kinderserviesjes die zij in de loop der jaren heeft verzameld. “Het Indische serviesje op de onderste plank is een erfstuk van mijn schoonouders, dus heel erg oud. Kortom, een kast vol met dierbare herinneringen.”

Wilt u ook met uw verzameling in MAX Magazine, mail dan naar info@emilebode.nl

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren