Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Mijn vrouw verstopt haar dure kleding voor mij

Na mijn pensionering hebben wij financieel flink moeten inleveren. We waren een dure levensstijl gewend, maar moeten nu in alles minderen. Ook wat betreft de prijzige merkkleding die wij ons niet meer kunnen veroorloven. Maar nu ontdekte ik pas dat mijn vrouw de prijskaartjes van nieuw aangeschafte jurkjes had afgeknipt en voor mij verstopt. Ik schrok van de prijs. Moet ik haar nu hiermee confronteren of haar dit kostbare geheimpje gunnen?

Marcel

Wat een lieve vraag: ‘of u haar dit kostbare geheimpje moet gunnen’! Ik zou dan ook het liefste zeggen dat u vooral net moet doen alsof uw neus bloedt. Zij kan trots zijn op zichzelf in haar nieuwe kleding en u heeft een binnenpretje iedere keer wanneer ze net doet alsof het niet zo duur was allemaal. Maar helaas zou dat niet zo’n verstandig antwoord zijn, want u schrijft immers dat u zich sinds uw pensioen echt een andere levensstijl heeft moeten aanmeten. Ik merk aan uw brief hoe liefdevol u met elkaar omgaat, dus u kunt met een grapje duidelijk maken dat het toch beter is om minder dure kleding te kopen. Ik ben nu even uw partner in crime. Neem de prijskaartjes in beslag, hou ze bij de hand en zodra ze met iets nieuws komt, complimenteert u haar, maar u haalt vervolgens die kaartjes tevoorschijn, vraagt lachend welk kaartje daaraan hing en noemt vervolgens alle prijzen op. Ik weet vrijwel zeker dat u dan een fijn gesprek kunt hebben over het feit dat u haar de hele wereld gunt, maar dat u toch nog vele jaren zonder financiële zorgen met haar door wilt brengen. Voeg eraan toe dat u haar ook mooi vindt in kleding van mindere kwaliteit; want de kleding maakt niet haar mooi, zij maakt de kleding mooi!

Myrna Goossen
U kunt uw probleem aan Myrna voorleggen via haar persoonlijke e-mail­adres myrna@maxmagazine.nl Per post kan ook: Redactie MAX Magazine, t.a.v. Myrna, Postbus 277, 1200 AG, Hilversum.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren