Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

De Siamese katten van Dorian ‘Ze houden van een potje stoeien’

“Ik heb mijn hele leven al katten gehad”, vertelt Dorian Brommet (66) uit Amsterdam. “Viktor en Rolf zijn nu bijna vijf jaar bij mij en ik geniet nog elke dag van ze.

Het is een stel hoor! Ik werk thuis als grafisch ontwerper en dat vinden ze best, zolang ik ze maar regelmatig aandacht geef. Daarom heb ik links en rechts van mijn toetsenbord een bakje staan met een handdoekje erin waar ze in kunnen liggen, zodat ik ze af en toe kan aaien. De rechter is voor Viktor, de linker voor Rolf. Soms kijken ze mee op mijn scherm. Ze zijn namelijk heel nieuwsgierig. Maar als de één toevallig in het bakje van de ander gaat liggen, kan het even vechten worden. Niet gemeen met nagels, maar wel pittig. Ze houden van een potje stoeien, dat doen ze graag. Siamese katten zijn katten met karakter. Waarom ik ze naar de beroemde Nederlandse modeontwerpers Viktor en Rolf heb vernoemd? Nou, om te beginnen wilde ik eens wat anders. Daarnaast bewegen ze heel elegant en ik heb wel iets met mode. Niet dat ik in Viktor en Rolf creaties rondloop, want die kan ik niet betalen. Voor mij houdt het op bij hun lekkere luchtje, haha.”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren