Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Olympisch museum op zolder

Maarten Westermann uit Heemstede is één van de weinige Nederlanders met een verzameling over de Olympische Spelen. “Ik heb op zolder vele honderden voorwerpen”, vertelt de journalist.

“Ik zou mijn verzameling na mijn dood best willen schenken aan een sportmuseum, maar zo’n museum bestaat niet en dat is toch idioot.” Het begon in 1986 toen Maarten een vlaggetje meenam dat betrekking had op de mislukte kandidatuur van Amsterdam om de Olympiade 1992 te organiseren. “Veel mensen nemen iets voor me mee en ik heb een grote relatiekring. Het is vooral meuk en vaak ontzettend lelijk. Kitsch uit het voormalige Oostblok, smakeloze gadgets uit de VS, Aziatische protserigheid.” Toch is vanaf 10 juli een deel van zijn verzameling te zien in museum Haarlem. Maarten zegt: “Tijdens de opbouw vond ik in de kelders van het museum een sigarenkistje met allerlei prijzen en penningen van ene Guus Scheffer (1898-1952). Kennelijk nooit geregistreerd. Daar zat ook zijn bronzen medaille bij die hij in 1928 bij de Spelen in Amsterdam won met gewichtheffen. Dat is mijn pronkstuk en niet eens eigendom.”

Wilt u ook met uw verzameling in MAX Magazine, mail dan naar info@emilebode.nl

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren