Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Niet onopgemerkt

Janneke Recourt (bijna 90) woont nog steeds zelfstandig in het Brabantse Budel. Haar grootste hobby is het verzamelen van geborduurde merklappen.

Ze verzamelt niet alleen, maar heeft ze over een periode van vele tientallen jaren ook zelf gemaakt. Een merklap is een stuk stof waarop van alles geborduurd kan zijn, zoals figuren, het alfabet of decoraties. In ons land werden veel herinneringslappen gemaakt met voorstellingen van belangrijke gebeurtenissen uit een familie, zoals geboorte en huwelijk. Stiefdochter Liesbeth vertelt: “In haar huis hangen minstens vijftig ingelijste merklappen. Zoals een prachtig geborduurd schilderij uit het jaar 2000 met allemaal gebeurtenissen uit de voorbije eeuw. Maar ze heeft er ook heel wat weggegeven. Ze zegt altijd: ‘Ik heb een heel makkelijke hobby, want alles kan in een plastic tasje en ik kan dus overal borduren.’” Met het verstrijken van de jaren heeft Janneke zich nu toegelegd op het maken van gevulde lavendelzakjes. “Ze bietst bij iedereen om gedroogde lavendel en geeft heel wat zakjes weg.”

Wilt u ook met uw verzameling in MAX Magazine, mail dan naar info@emilebode.nl

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren