Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Jac. P. Thijsse en het Naardermeer

Culturele locaties zijn weer open, zoals musea, theaters, bioscopen, bibliotheken en concertzalen. Er zijn wel voorwaarden. Dat geldt ook voor attractieparken, natuurparken en dierentuinen, evenals locaties voor kunst- en cultuurbeoefening, zoals muziekscholen.

Erf Stadzigt aan de rand van het Naardermeer, startpunt van rondvaarten en wandelingen, is veel aantrekkelijker gemaakt voor bezoekers. Buiten werd het beton vervangen door een groene inrichting, die veel beter aansluit bij het karakter van Nederlands eerste officiële natuurgebied. De biodiversiteit ligt er nu voor de deur. Binnen krijgt het publiek meer informatie over het werk en ontstaan van Natuurmonumenten en wordt uitgelegd wat het Naardermeer zo bijzonder maakt. Er staat ook een standbeeld van Jac. P. Thijsse, de man die in 1905 voorkwam dat dit de vuilnisbelt van Amsterdam zou worden. In het moeras- en merengebied broeden nu meer dan 75 soorten vogels. Dankzij een nieuwe verbinding met de Ankeveense Plassen is de otter er teruggekeerd. Ook ringslangen, reeën, vossen en hazen en zelfs de das hebben de weg naar het Naardermeer zo beter kunnen vinden.

natuurmonumenten.nl
035-6990000

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren