Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Hypotheek voor schenking aan de kinderen

Financieel journalist Jaap Roelants behandelt iedere week vragen van MAX-lezers. Deze week onder meer: geld vrijmaken uit je huis om te schenken aan de kinderen. Daar zitten meer haken en ogen aan dat je in eerste instantie denkt.

Ik wil mijn kinderen een schenking doen en daarvoor wil ik de overwaarde van mijn huis gebruiken. Ik kan daarvoor een hypotheek krijgen. Mijn dochter wil met de schenking haar huis verfraaien, maar mijn zoon heeft het geld niet nodig. Hij wil later in mijn huis gaan wonen. Maar hoe regel ik dat zo eerlijk mogelijk?

Candra Clemens

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren