Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Eregalerij van de fotografie

Culturele locaties zijn weer open, zoals musea, theaters, bioscopen, bibliotheken en concertzalen. Er zijn wel voorwaarden. Dat geldt ook voor attractieparken, natuurparken en dierenparken, evenals locaties voor kunst- en cultuurbeoefening, zoals muziekscholen.

Het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam heeft de expositieruimte uitgebreid met 2.000 vierkante meter, waar een ‘Eregalerij’ met 99 foto’s het verhaal vertelt van de Nederlandse fotografie tussen 1841 en nu. Een breed samengestelde commissie maakte een keuze uit het aanbod van diverse collecties en archieven, zoals uit die van het Rijksmuseum en het Fotomuseum, waar 5,6 miljoen beelden worden bewaard. In een app wordt bezoekers uitgelegd wat de geëxposeerde foto’s zo bijzonder maakt. Ook is er aandacht voor de veranderde techniek bij het fotograferen; van glasplaat, via filmrolletjes naar digitaal. Foto nummer 100, die de serie moet complementeren, mag het publiek zelf bepalen. Ook zijn twee bijzondere tijdelijke tentoonstellingen te zien. Zoals de serie over het dagelijks leven in het Griekse vluchtelingenkamp Moria, gemaakt door een bewoner die daar al een jaar verblijft. Van een heel andere dimensie is de expositie met het werk van Ellen Thorbeckes over China in de jaren dertig van de vorige eeuw.

nederlandsfotomuseum.nl
010-2030405

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren