Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Een vorstelijke collectie

Marrie Figeland-Compagner uit Staphorst verzamelt alles wat met het Koninklijk Huis te maken heeft. Daar zijn veel meer verzamelaars van, maar zij spant misschien wel de kroon. In de hal van de tot woonhuis verbouwde voormalige bibliotheek staan vitrinekasten met inhoud.

Ook twee voormalige slaapkamers zijn ingericht met tegeltjes, borden, bekers, glazen, lepeltjes, blikken, schilderijen, foto’s, boeken en nog veel meer voorwerpen die allemaal één ding gemeen hebben, de Oranjes. Marrie vertelt: “Mijn moeder knipte al plaatjes van de koninklijke familie uit en haar eerste plakboek heb ik nog steeds. Dus op jonge leeftijd werd ik al besmet met dit verzamelvirus.” Als verzamelaar probeert zij steeds nieuwe dingen te vinden tegen een zo laag mogelijke prijs. Het verzamelen moet immers wel leuk en betaalbaar blijven. “Mijn laatste aanwinst zijn kopjes van Wilhelmina uit 1898, een oud bord van Emma en een beker van Wilhelmina en Prins Hendrik.” Marrie heeft al diverse malen in bibliotheken en verzorgingstehuizen geëxposeerd en na afspraak kunnen mensen ook bij haar thuis kijken.

Wilt u ook met uw verzameling in MAX Magazine, mail dan naar info@emilebode.nl

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren