Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Boze pa en ma

Natuurliefhebber, wandelaar en flora- en faunaspecialist Kees Loogman deelt zijn visie op de wondere wereld om ons heen. In deze vroege zomertijd is er vooral véél van van alles aan planten en dieren!

Eén, twee, drie, vier… ik telde wel twaalf piepjonge zwijntjes. Ze liepen achter hun vader en moeder aan het bos uit, stukje over de weg en hup, verderop het bos weer in. Helaas heb ik al die wilde varkentjes niet live gezien, het was eind mei in een journaaluitzending. Waardóór is onduidelijk, maar er zijn dit jaar meer jonge zwijnen dan andere jaren. Zo kwamen ook verschillende wandelaars op de Veluwe in het nieuws die door volwassen zwijnen werden aangevallen. Logisch, want wat doet zo’n raar mens in het struikgewas, vlak bij hun goed verborgen jongen? Als ik vader zwijn was, zou ik zo’n wildplassende wandelaar ook wegjagen! En als ik u was zou ik gewoon lekker blijven wandelen, keurig op de paden.

Kees Loogman

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren