Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Mijn vrouw kan niet goed tegen drank

We houden allebei wel van een glaasje wijn, maar de alcohol heeft een heel andere uitwerking op mijn vrouw dan op mij. Ik voel me er prettig bij, maar zij slaat vaak door, zeker in gezelschap. Ze wordt dan heel uitbundig, gaat – als enige – dansen en zingen, en slaat haar arm om mensen heen. Ik geneer me dood. Binnenkort komt er een barbecuefeestje aan en ik voel ‘de bui’ al hangen.

Richard

Wat bijzonder; twee weken geleden werd ik namelijk verrast door een vergelijkbare situatie. Het was een gezellige barbecue, maar wat gezapig, een buitenvariant op de in-een-kringetje-zitten-verjaardag. En toen was daar die vrouw die zonder zich ook maar iets aan te trekken van wat anderen van haar zouden denken, ging dansen midden op het gazon. In eerste instantie dacht ik: wat doe jij nou? Maar ik had ook een bepaalde mate van jaloezie. Zij had het lef haar gevoel te volgen. Had zij een slokje te veel op? Wellicht. Ik zou dat echt alleen maar durven na vier glazen wijn. En dan nog.. Haar man zat naast mij en zei tegen mij: “Kijk nou, dat is mijn vrouw… Ik heb me vaak geschaamd vanwege haar uitbundige gedrag na een paar wijntjes tijdens feestjes. Ze danst, ze omhelst en zegt tegen iedereen dat ze van diegene houdt. Heeft zij haar hele leven gedaan. Soms was ik jaloers, soms geneerde ik me en maar al te vaak kregen we ruzie vanwege haar gedrag. Nu ik weet dat ik niet meer zo lang van haar gekkigheid zal kunnen genieten, kan ik alleen maar denken: blijf dansen, omhels iedereen en laat ons vooral zien hoe je het leven hier op aarde viert. Zij is mijn voorbeeld.” Zolang uw vrouw geen alcoholist is, niemand kwaad doet, maar ‘ineens’ van iedereen houdt, zich niet uitkleedt of bovenop tafels gaat dansen om er vervolgens af te vallen: geniet van die onbezonnenheid en laat ze maar denken.

U kunt uw probleem aan Myrna voorleggen via haar persoonlijke e-mail­adres myrna@maxmagazine.nl Per post kan ook: Redactie MAX Magazine, t.a.v. Myrna, Postbus 277, 1200 AG, Hilversum.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren