Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Janny van der Heijden maakt MAX-podcastserie ‘De Smaak van Vroeger’

Janny van der Heijden is natuurlijk bekend van haar kookboeken en de programma’s ‘Heel Holland Bakt’ en ‘Denkend aan Holland’ met André van Duin. Nu doet ze wéér iets heel nieuws: het maken van een podcast.

In ‘De Smaak van Vroeger’ gaat Janny op zoek naar eet-herinneringen. Naar gerechten en geuren die gedachten aan het verleden weer doen opborrelen. Janny reist het land door om te praten met mensen die daar smakelijk over vertellen. Zo ontmoet ze haar naamgenoot mevrouw Van der Heijden (86) die nog vaak terugdenkt aan haar moeder die allerlei lekkers maakte, zoals balkenbrij. Janny heeft dit oer-Hollandse gerecht gemaakt en meegenomen om samen te proeven. Vanaf 14 juni is wekelijks een aflevering van ‘De Smaak van Vroeger’ te beluisteren via de app en website van NPO Radio 5, MAXVandaag.nl of de podcasts-apps.

Genoeg podcast-smaakjes
Omroep MAX maakt al enige tijd allerlei podcasts die de moeite waard zijn om te beluisteren. Zo maakt Tineke de Nooij ‘De TinekePodcast’, waarin ze vertelt over haar leven en praat met bekenden. In ‘Los Vast’ gaat Jan Rietman in gesprek met de artiesten die hij ontving in zijn legendarische radioshows. En in ‘Opvliegers’ duikt Elles de Bruin in de wereld van de overgang. U vindt ze allemaal op MAXVandaag.nl

Wat is een podcast eigenlijk?
Een podcast is een audiobestand dat u kunt beluisteren op uw telefoon, tablet of computer. Iedereen met een internetverbinding kan naar allerlei podcasts luisteren. Er zijn spannende podcasts, zelfhulppodcasts, podcasts over nieuws, hobby’s, eten of geschiedenis. Het grote verschil met een radioprogramma is dat u zelf bepaalt wanneer u luistert. Ook kan er dieper op een onderwerp worden ingegaan. In een radioprogramma is er vaak geen ruimte voor een langer gesprek; in de podcast hebben mensen veel meer tijd.

Persoonlijke luisterervaring
Wat diensten als Netflix of NPOstart zijn voor kijken, is een podcast voor luisteren: u bepaalt zelf wat en wanneer u luistert. Fijn is dus dat u zelf het tijdstip bepaalt, maar ook de plek. Via de mobiele telefoon luistert u bijvoorbeeld tijdens het huishouden, een wandeling, sporten of zelfs een vliegreis. Alles wat u moet doen, is de aflevering downloaden op uw telefoon. Maar luisteren via een vaste computer is ook mogelijk. Het is een heel persoonlijke luisterervaring, omdat u meestal in uw eentje luistert (bijvoorbeeld met een koptelefoon op) en omdat u het onderwerp zelf heeft uitgezocht. Van waargebeurde verhalen of een hoorspel tot het nieuws van de dag. Voor ieder wat wils!

Luisteren is supersimpel
Omroep MAX-podcasts vindt u heel gemakkelijk viamaxvandaag.nl en nporadio5.nl. Klik op de podcast van uw keuze en luisteren maar! Podcasts zijn gratis te downloaden en af te spelen via apps zoals Spotify, iTunes (Apple) of Google Play (Android), maar de meeste hebben ook gewoon een website.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren