Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

De Britse korthaar van Mariëlle ‘Hij mist zijn maatje enorm’

“Sinds zijn broertje Milo anderhalf jaar geleden plotseling overleed, is mijn lieve kater Dany van 10 jaar eigenlijk niet meer dezelfde”, zegt Mariëlle Hartmann (52) uit Maastricht.

“Hij zoekt nog steeds naar zijn maatje en is zijn zelfstandigheid kwijtgeraakt. Vroeger was hij echt een kat met een eigen wil en zat hij veel buiten, maar nu kan hij niet meer zonder mij. ’s Avonds komt hij het liefst bij mij in bed liggen en zelfs als ik naar het toilet ga of wil douchen, wil Dany met me mee. Het is zo extreem dat als ik de deur van de badkamer sluit, hij aan de buitenkant hard op de deur begint te meppen met z’n pootje. Net zolang tot ik de deur opendoe. Dan komt hij binnen op het kleedje op me wachten. Natuurlijk moet ik ook weleens weg om boodschappen te doen met mijn zoon die nog thuis woont. Dan zit hij braaf achter het raam te wachten. En zodra we de auto parkeren, rent hij al naar de deur. Ik merk aan alles dat hij zich niet zo gelukkig meer voelt en zijn maatje enorm mist. Ik geef hem alle liefde die ik kan geven, maar ik hoop dat dat genoeg is.”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren