Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Nieuw normaal

Als het even meezit gaan de nieuwe coronaversoepelingen per 19 mei in; stap twee van het openingsplan van het kabinet! Ook ik denk erover na hoe we deze zomer binnen MAX weer voorzichtig mensen op kantoor kunnen laten werken.

Twee op de drie MAX-mensen werken nu nog vanuit huis. Een aantal medewerkers heeft al de eerste prik in de arm gehad; over twee weken krijg ik mijn tweede. Dit geeft een redelijk veilig gevoel, terwijl ik ook besef dat echt helemaal terug naar het oude normaal er voorlopig niet in zal zitten. Op allerlei vragen heb ik nog geen antwoord: kunnen we nog wel zo dicht op elkaar zitten, hoe gaan we om met de hygiëne? Bij MAX hebben we een aantal besmettingen gehad, maar gelukkig geen uitbraak. Een groot voordeel van de regels die we op kantoor hanteren, is dat we ook geen griep hebben gehad. Handen wassen, anderhalve meter en mondkapjes helpen echt om bacteriën en virussen buiten de deur te houden. Ik heb voor iedereen bij MAX sneltesten gekocht, zodat ze die kunnen afnemen als ze zich een keer ‘s ochtends niet zo lekker voelen. Gelukkig konden – in aangepaste vorm – bijna alle programma’s doorgaan. Het is dus beslist niet zo dat corona ons helemaal heeft lamgelegd. Of het publiek in dezelfde vorm bij onze programma’s terug zal komen? Ik ga eens goed nadenken of we wel altijd publiek nodig hebben. Eén ding staat vast: begroetingskussen behoren tot de verleden tijd.

Jan Slagter
directeur Omroep MAX

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren