Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Camera voor een reep

De verzameling begon min of meer toevallig toen Wim Lousberg uit Roermond-Herten een paar oude camera’s van zijn schoonmoeder kreeg. Daarna richtte hij in Herten een fotoclub op en plaatste een advertentie in ‘De Limburger’ of iemand zijn oude, analoge camera kwijt wilde.

“Dat was in de tijd dat analoge camera’s plaatsmaakten voor digitale. Ik kon ze overal ophalen. Dat waren leuke autoritjes met mijn vrouw. Voor een tablet chocolade kreeg ik al zo’n camera te pakken.” Hij heeft er nu meer dan 400 in zeven vitrinekasten in de voorkamer en de gang uitgestald. Kodak is zijn favoriet; dat was vóór ‘de Japanse invasie’ een groot fotomerk. “Mijn oudste exemplaar is een boxcamera uit 1889. Maar ik heb ook spionagecamera’s en oude balgcamera’s. Van Kodak heb ik nog heel veel andere spullen, zoals rolletjes en promotiemateriaal.” Wim is zelf ook een verwoed fotograaf, maar dat doet hij digitaal met een Canon Full EOS 5D Mark 2 en dan heb je ook wat.

Wilt u ook met uw verzameling in MAX Magazine, mail dan naar info@emilebode.nl

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren