Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

De tip van LÉON: Een beter klimaat begint in de tuin

Driekwart van de milieuproblemen kunnen worden opgelost door gedragsverandering, is me eens voorgehouden door een wetenschapper.

Dus begint een beter klimaat bij jezelf. In de achtertuin bijvoorbeeld, waar met bescheiden aanpassingen spectaculaire resultaten kunnen worden behaald. Goed voor vogels, vlinders en insecten. Goed voor de natuur.

Maar ook voor het opvangen en vasthouden van veel regenwater. Hoe dat kan, is nu in praktijk te zien in de duurzame ‘voorbeeldtuinen’ aangelegd in het park rond het hoofdkantoor van pensionbeheer PGGM in Zeist. Een mooi initiatief van Nationaal Park Utrecht Heuvelrug, Natuur en Milieufederatie Utrecht en IVN Natuureducatie. Raadpleeg de website of ga er eens kijken. Bezoekers zijn welkom. jouwheuvelrugtuin.nl

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren