Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Ook zo’n moeite met slapen?

Met het aanbreken van de zomertijd slapen veel mensen slechter. Wat kunt u doen om sneller in slaap te komen en dieper te slapen?

De website thuisarts.nl adviseert om iedere dag rond dezelfde tijd naar bed te gaan en op te staan. Ook iedere dag sporten en bewegen is belangrijk. Dat kan zowel overdag als vroeg in de avond. Neem verder ’s avonds geen koffi e meer of een andere drank met cafeïne en nicotine en probeer ook maaltijden vlak voor het slapen gaan te mijden.

Zorg verder een uur voor het slapengaan voor ontspanning, zoals bijvoorbeeld een korte wandeling, muziekluisteren, een warm bad of ontspanningsoefeningen. En stop een uur voor het slapengaan met kijken naar tv, tablet, computer en smartphone. Wordt u wakker gehouden door uw eigen gedachten? Probeer deze dan niet mee te nemen naar de slaapkamer. Soms helpt het om de piekergedachte op te schrijven voor u gaat slapen en dan uzelf te beloven er morgen pas weer aan te denken. Ontsla uzelf even van dat denken. Slaap lekker!

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren