Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

DE KAT VAN JASPERINA: ‘TOMMIE HEEFT ONS UITGEKOZEN’

“Hoe Tommie, nu 6 jaar, bij ons is gekomen is heel bijzonder”, zegt Jasperina de Vries (52) uit Heemstede. “We kregen steeds bezoek van een rode zwerfkat.

Die had op een gegeven moment een klein poesje bij zich. En die bleef maar langskomen. We hebben toen een foto in de buurt opgehangen om te achterhalen van wie ze was. Tommie bleek twee straten verderop te wonen in een huis met nog vier katten en twee varkens. Waarschijnlijk vond ze het daar te druk. Als mijn man haar weer netjes terug had gebracht, was ze vaak weer sneller bij ons thuis dan hij. Toen hij haar voor de zoveelste keer thuis had gebracht, vroeg mijn man of wij Tommie niet mochten hebben. Nou, hij kon haar zo meenemen.

Sindsdien woont ze bij ons en weten we zeker: Tommie heeft ons uitgekozen! Het is een hele slimme kat , want ’s ochtends springt ze bij mijn man op z’n nachtkastje en streelt ze met een pootje zijn wang om hem wakker te maken. Dan ga ik mijn haren borstelen en dan wil zij ook met een klein borsteltje worden geborsteld. Daar geniet ze al spinnend van. Ook bijzonder: we hebben een goudvis waar ze heel vriendschappelijk mee is, ze heeft nog nooit met haar pootje in het water uitgehaald. Ze drinkt zelfs uit de goudviskom! En als de vis wordt gevoerd, neemt Tommie ook een beetje visvoer. Vindt ze lekker, haha!”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren