Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Waar is mijn regionale tv-zender gebleven?

Ik ben al jaren abonnee van KPN en wil zeker niet overstappen naar een andere aanbieder. Maar nu haalt KPN plotseling TV Drenthe uit ons aanbod. Ik heb gebeld en gevraagd of ik TV Drenthe weer terug kan krijgen. Dat is volgens KPN niet mogelijk. Kan jij helpen? 

Mevr. Van Wageningen, Epe

Laat ik maar direct met de deur in huis vallen: nee, ook ik kan u niet helpen. KPN kan het aantal abonnees meten dat via de tv-decoder naar geleverde zenders kijkt.

Daarnaast doet dit bedrijf ook regelmatig klantonderzoek naar geleverde zenders. Mede aan de hand van deze bevindingen wijzigt KPN met enige regelmaat het zenderaanbod. Het blijkt dat niet veel abonnees naar een regionale zender van buiten de eigen provincie kijken.

Hierdoor biedt KPN alleen de regionale tv-zender van de eigen provincie en die van een aangrenzende provincie aan. Daarmee reduceert KPN de kosten van distributie van zenders. Dit mag en is conform de Mediawet. U woont in Gelderland en krijgt als tweede zender TV Oost van de aangrenzende provincie Overijssel. Uitzondering is overigens Omroep Friesland (Omrop Fryslân). Deze regionale omroep betaalt zelf voor de doorgifte en is voor iedere KPN-abonnee beschikbaar. Via de website rtvdrenthe.nl kunt u wel op uw computerscherm programma’s van de zender bekijken.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren