Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

De wandelstok van Klaas

Naam: Klaas Natte
Geboren: in 1931 in Rotterdam, waar hij nog steeds woont.
Beroep: Klaas had samennmet zijn broers een meubelstoffeerdersbedrijf

In 1951 reed ik met acht vrienden uit mijn straat Jaffia, in het Rotterdamse Kralingen, naar Valkenburg. Een afstand van 200 kilometer over moeilijke wegen, op oude fi etsen die volgeladen waren met potjes en pannetjes. We droegen allemaal een geel hemd, gemaakt door tante Mien van Kleef uit de straat. Het was het jaar dat Wim van Est één dag in de gele trui reed, voordat hij in het ravijn stortte.

Tijdens die vakantie kocht ik voor de gein een wandelstok met een metalen punt en plaatjes ter versiering. Zeven jaar later kocht ik met mijn vrouw Diny een houten huisje op de Gorzen in Oostvoorne, in het kamp Dindoa. De Gorzen was een vakantiekamp voor de gewone Rotterdammer. De huisjes waren vaak opgetrokken van hout uit de haven. Om de jaarlijkse feestavond op te vrolijken trad ik op met de secretaris, Theo Lauwers.

Tijdens onze playback-act gooiden we onze wandelstokken ritmisch van de linker- naar de rechterhand. Van te voren hadden we een gat in de vloer geboord, waar we de stokken inzetten en er sierlijk omheen dansten. We werden algauw bekend als ‘De gebroeders Grimm’. Onze act werd een jaarlijks succesnummer en ik moet zeggen dat we het zo leuk vonden, dat we er heel wat tijd aan besteedden om hem perfect uit te voeren. Tweeëndertig jaar lang hebben we dat volgehouden, altijd met die wandelstokken als attribuut. Theo is inmiddels overleden en ik dans niet meer. Wel heb ik nog een huisje in Oostvoorne. Mijn wandelstok gebruik ik nu om me te ondersteunen tijdens het wandelen. Regelmatig krijg ik te horen: ‘Wat heeft u een mooie stok.’ Hij is mijn steun en toeverlaat, bovendien koester ik er warme herinneringen aan.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren