Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Bevrijding

U weet het, meestal zit ik niet om woorden verlegen, maar ik kan nauwelijks het gevoel beschrijven dat mij overviel toen ik afgelopen zondag de eerste coronavaccinatie kreeg. Blijdschap, opluchting, ontroering… Het benadert slechts op afstand mijn diepste zielenroerselen.

Nu komt na al die maanden dan toch echt het eind van de tunnel in zicht. Want u mag best weten dat ik mij zorgen heb gemaakt. Angst en zorgen niet alleen om mijn eigen gezondheid, maar vooral ook om die van mijn vrouw en kinderen en andere dierbaren. Bezorgdheid ook om de medewerkers van MAX en daarmee die van de omroep als geheel (want wat als corona echt toeslaat binnen de organisatie…). Bekommernis over het welzijn van al die ouderen in ons land wier leven getekend wordt door beperkingen. Er komt een eind ook aan een periode van twijfels en onzekerheid, die nog steeds bijna dagelijks wordt gevoed door het zwalkende test- en prikbeleid, overheidscommunicatie door middel van het lekken van stukjes informatie en onnavolgbare maatregelen. Ja, bevrijding, misschien is dat wel het woord dat het dichtst in de buurt komt als het gaat om mijn gevoel bij het zetten van die prik. Bevrijding is in de aanloop naar de mei-herdenkingen ook het thema van deze MAX Magazine-editie. Natuurlijk zijn de gevolgen van deze pandemie niet te vergelijken met de verschrikkingen van de oorlog, maar iets van de euforie die heerste op 5 mei 1945 kan ik nu toch wel een beetje navoelen.

Jan Slagter
directeur Omroep MAX

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren