Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Vol van Volkswagen

Jong en oud geniet van de Volkswagen T1, de beroemde bestelauto die tussen 1950 en 1967 werd gemaakt. De eerste exemplaren met een metalen spijltje in de voorruit. Jan Righarts (71) uit Delft heeft een stuk of 130 miniaturen in een pronkkast in de huiskamer.

“Mijn vrouw Lia geniet ook van mijn verzameling, maar ik moet de auto’s wel zelf afstoff en.” Jan kreeg jaren geleden van zijn dochter met Kerst een VW T1 van Lego en was meteen verkocht. “Ik begon met verzamelen, struin heel wat markten af en kijk op internet.

Ik heb ook manchetknopen, blikjes, bekers en puzzels van de VW T1. Mijn vrouw gaat ook vaak mee naar evenementen waar tientallen echte T1’s in al hun schoonheid staan te pronken. Ze zijn soms zo fantastisch verbouwd.” Jan zou graag zelf een T1 willen kopen, maar heeft daar het geld niet voor over. “Een geheel gerestaureerd exemplaar kost al gauw 40.000 euro en hij wordt ook snel gestolen. Het blijft dus bij miniaturen, maar ook daar geniet ik van.”

Ook met uw verzameling in MAX Magazine? Mail naar info@emilebode.nl

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren