Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Dit raceseizoen wordt héél spannend!

In het steenrijke oliestaatje Bahrein klinkt het ‘startschot’ voor de eerste race in de ere­divisie van de autosport. F1-expert Jan Lammers over de kansen van Max Verstappen en zijn
eigen coronaproblemen.

Het zou goed kunnen dat het hele startveld dit jaar dichter bij elkaar gaat komen,” vertelt Jan Lammers. “Dat houdt verband met een belangrijke reglementswijziging. Beetje technisch verhaal. Het draait om een verplichting om de bodem van de auto’s te veranderen. Ze halen hun neerwaartse druk, zeg maar zuiging, uit de onderkant. Die moet in harmonie werken met de luchtstroming boven de wagen. Zoals op de vleugels. Best mogelijk dat Mercedes daardoor nu minder snel wordt. De reglementsaanpassing neigt naar een voordeel voor Max en zijn nieuwe teamgenoot Sergio Pérez.”

Heeft Mercedes tijdens de driedaagse test in Bahrein Red Bull misschien zand in de ogen gegooid?
“Geloof ik niet. Dat soort strategische spelletjes
spelen ze niet.”

Honda bouwde een compleet nieuwe motor voor de Red Bull 16B. Max is er enthousiast over.
Verrassend omdat het Japanse motormerk toch aankondigde eind 2021 te stoppen?

“Zo zwart-wit moet je het niet zien. Red Bull en Honda hebben een samenwerkingsovereenkomst en de contacten zullen na dit seizoen beslist niet abrupt eindigen. Red Bull is zeer gebaat bij de knowhow van Honda.”

Hoe ontwikkelt Max, als coureur van de buitencategorie, zich buiten het asfalt?
“Hij is van nature heel stabiel. Daardoor heeft hij weinig moeite met de voortdurende gigantische veranderingen in zijn leven. Hij beseft bevoorrecht te zijn omdat hij in privévliegtuigen de wereld over reist. Max, zijn vader Jos en zijn nabije omgeving blijven daar heel nuchter onder.”

Hoe verlopen de voorbereidingen op ‘jouw’ Grand Prix van Zandvoort?
“Voor ons is 5 september een fijne datum, want die ligt ver genoeg weg om de ontwikkelingen in de medische wereld en de aanpak in de evenementenbranche af te wachten. Zoals wat met publiek mogelijk is. Ik heb daar alle vertrouwen in. Wat corona betreft: ik heb het zelf te pakken gehad. Kwam heel erg binnen. Op een gegeven moment twijfelde ik zelfs of ik onze GP zou halen. Gelukkig ben ik inmiddels weer aan de betere hand.”

Voorspelling van de eindstand?
“Max eerste, Hamilton tweede, Ricciardo derde.”

Grand Prix Bahrein
Zondag 28 maart 17.00 uur Ziggo

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren