Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Legendarische 1 aprilgrap

“Je schoenveter zit los!” Wie van u is niet minstens één keer in z’n leven op deze manier herinnerd aan het feit dat het 1 april is? Onder het motto ‘weet u nog?’ zetten wij enkele legendarsiche grappen voor u op een rij.

Beeld van het Paaseiland
Op 30 maart 1962 spoelde in Zandvoort een zwaar stenen beeld aan, waarvan men gezien de karakteristieke vorm al snel dacht dat het weleens afkomstig zou kunnen zijn van Paaseiland. De politie en de burgemeester namen de zaak zeer serieus, tienduizenden mensen kwamen de vondst bekijken, kranten en televisie brachten het als groot nieuws. Maar het bleef een raadsel. Tot twee dagen later, toen de lokale kunstenaar Edo van Tetterode meldde dat hij het beeld had gemaakt en neergelegd. De dag ervoor had hij de grap nog meer uitgemolken door zich voor te doen als Scandinavische Paaseilanddeskundige en tientallen interviews te geven. Het beeld staat nu al jaren trots bij zijn zoon in de tuin.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren