Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Feestje

Wat een mooie traditie is dat toch: veel mensen steken op verkiezingsdag de vlag uit en eten taart om zo ‘het feest van de democratie’ te vieren.

Zelfs Google had op 17 maart een Nederlands vlaggetje in het logo verwerkt. En wat een keuze hadden we… Op het moment dat ik dit schrijf zijn nog niet alle stemmen geteld, maar het lijkt erop dat er maar liefst zeventien partijen in de Kamer komen. Ik hoop dat mevrouw Arib weer voorzitter wordt; zij kan dit als geen ander in goede banen leiden. Veel mensen hebben van hun stemrecht gebruik gemaakt, de opkomst was met 82,6 procent erg hoog. Mooi dat het stemmen per post ouderen in de gelegenheid stelde om hun stem uit te brengen. Een vijfde van de mensen die niet zijn gaan stemmen gaf het coronavirus als reden, terwijl de veiligheid in de stembureaus – waarvan vele ook nog eens drie dagen open waren – toch optimaal was. Dat experiment met poststemmen moeten we voortzetten, maar dan wel wat duidelijker. De stempas in een rode envelop, het stembiljet in een blauwe envelop en die twee samen in een witte envelop. Rood-wit-blauw, wat wil je nog meer!

JAN SLAGTER
DIRECTEUR OMROEP MAX

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren