Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

DE BORDERTERRIËR VAN DORY: ‘SAARTJE BRENGT LEVEN IN HUIS’

Dory Broekman (57) uit Den Burg heeft extra haar best moeten doen om puppy Saartje (vier maanden) bij haar in huis te krijgen.

“Ik heb een oud-buurmeisje gevraagd waar zij haar leuke borderterriër. vandaan had. Ik kreeg de gegevens van de fokker, maar die man reageerde aanvankelijk niet op mijn berichtjes, want hij heeft ‘t niet zo op sociale media. Dus toen heb ik hem daarna maar een ouderwets kaartje gestuurd van Texel waar ik woon, met een grote foto van de vuurtoren erop.

Dat zou wel opvallen, dacht ik. En ja hoor, eindelijk belde die man terug.” Alle extra inspanningen waren de moeite waard, want nu heeft Dory Saartje bij haar thuis. “Ik ben vrijgezel, maar met Saartje erbij is er volop leven in huis. Samen hebben we het heel gezellig.

Het is een heerlijk speels ding, echt een blij ei! Je wordt al vrolijk als je naar haar kijkt. En dat heb ik niet alleen, want dat hebben andere mensen die haar ontmoeten ook. Ik ga wel met haar naar puppytraining, want ze moet leren dat ze niet alles zomaar mag. Niet dat ik streng ben hoor, maar een beetje regels moeten er af en toe wel zijn, anders loopt het uit de hand met zo’n puppy! Op een kleedje op de bank mag, maar bij mij op bed slapen niet.”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren