Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Podcast ‘Opvliegers’ maakt menopauze bespreekbaar

De podcast ‘Opvliegers’ van Elles de Bruin over de overgang is een hit. We schreven er al over in nummer 45 van 2020. De podcast is inmiddels meer dan 125.000 keer beluisterd. Een kleine greep uit de vele reacties die de ‘Meldpunt’-presentator ontving van enthousiaste vrouwen (en een enkele man).

‘Hadden onze moeders dit maar geweten’
“Wat een geweldige podcast! Eindelijk eens een goed ‘verhaal’ over de overgang, informatief en duidelijk. Hadden onze moeders dit vroeger maar gehoord. Zo veel levens die verwoest zijn door hormonale veranderingen. Mijn moeder was, zoals zo veel vrouwen, doorlopend depressief, waardoor ook het leven voor ons kinderen vaak moeilijk was. En wij waren zeker niet de enigen.”

‘Mijn huisarts stuurde me weg’
“Ik ben nu 67 jaar en nog af en toe in de overgang! Twintig jaar geleden begon het allemaal. Mijn toenmalige huisarts stuurde mij naar huis met de woorden: “Je moet er doorheen, niets aan te doen.” Nu luister ik naar uw podcast en de tranen biggelen mij over de wangen. Wat een opluchting voor mij, nu nog steeds, dat het geen aanstellerij was. Dank u wel!”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren