Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

IK WIL EEN MENS!

Kent u Daan van PostNL? Hij werkt bij de klantenservice. Maar Daan is geen mens van vlees en bloed.

Nee, Daan is een digitale klantenservicemedewerker. Als u een klacht of vraag heeft over PostNL en online op zoek gaat naar een telefoonnummer, komt u eerst uit bij deze Daan; een soort pratend logo van het bedrijf met een vriendelijke stem.

Hij is, wordt er verteld in een fi lmpje, de digitale assistent van de echte klantenservice. Je kunt met hem praten via de Google Assistent-app, de Google Home-speaker of gewoon op de website. Hij kan veel doorsneevragen zelf beantwoorden. “Ik word elke dag een beetje slimmer”, roept hij in het fi lmpje uit. Als hij er echt niet uitkomt, roept hij de hulp in van zijn echte klantenservicecollega’s. Maar als je met Daan via de chat in gesprek gaat en vraagt of je één van zijn menselijke collega’s kunt spreken, lukt dat niet.

Via de chat blijven er vragen op me afgevuurd worden. Ik blijf vragen om een telefoonnummer, maar dat krijg ik niet. Daan: “Via deze weg kan ik je niet helpen. Wil je contact via Facebook of Twitter?” Ik: “Nee, ik wil een mens! Iemand die ik mijn niet-standaard vraag kan stellen.” Daan: “Ben jij de ontvanger, de verzender of iemand anders?” Ik: “Ik wil iemand spreken via de telefoon.” Daan: “Sorry, ik heb het niet goed begrepen.”

Ik geef op. De stoom komt inmiddels uit mijn oren. We moeten meegaan met de tijd. Ook de klantenservice wordt geautomatiseerd. Maar als ik af en toe toch iemand telefonisch wil spreken, hoe doe ik dat dan? Ergert u zich ook aan de klantenservice van bedrijven? Laat het ons weten via meldpunt@omroepmax.nl

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren