Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

DE ARUBAANSE ZWERFHOND VAN MARION ‘We kijken samen naar De Slimste Mens’

Drieëntwintig jaar lang heb ik dat moment uitgesteld, het moment om weer een hond te nemen.

Want de pijn na de dood van mijn vorige hond was ondraaglijk”, vertelt Marion Boukema (59) uit Amsterdam. Maar eind vorig jaar hakte ze toch de knoop door. Het verlangen naar een viervoeter in huis was sterker dan de angst voor de pijn van een eventueel nieuw verlies.

“Ik hoorde van Stichting Zwerfhond Aruba die zwerfhonden vanaf dat eiland naar Nederland brengt. Ik zag een fi lmpje van Mila en was meteen verkocht. Zo schattig hoe ze in de camera keek. Mijn voorgevoel klopte, want sinds we samen zijn, heb ik geen seconde spijt gehad van mijn beslissing.

Wij horen gewoon bij elkaar. Ik vind het heerlijk om weer een paar keer per dag naar buiten te moeten om Mila, tien maanden oud, uit te laten. Ik moet vaak om haar lachen. Ze heeft bijvoorbeeld een aparte tic; als ik mijn sloff en aantrek, dan trekt ze die van mijn voeten af en gaat ermee vandoor. Dan heeft ze de grootste lol en ik ook!

Verder is ze zowel knuff elig als stoer. Samen keken we naar ‘De Slimste Mens’ op tv, zodra dat programma begon, spitste ze haar oortjes en volgde ze met haar koppie alle geluiden en beelden. Ik vraag me echt af wat haar nou precies zo heeft geboeid aan het programma, maar ik ben er nog niet achter.”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren