Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

‘WE BRENGEN WAT GELUK IN ELKAARS LEVEN’

Hannie Bouwman (70) en haar man Geert (72) uit De Waal zijn alweer toe aan hun vierde hond. “Wij zijn heel blij met Smartie (4). Hij komt oorspronkelijk uit Spanje en is via de Stichting Hoop voor honden bij ons terechtgekomen.

Ik had de spulletjes van ons vorige hondje nog niet opgeruimd of mijn man zei al tegen me: ‘We gaan het niet zonder hondje doen, hoor. Laten we maar weer een nieuwe zoeken om bij ons te komen wonen.”

We hebben namelijk geen kinderen en dan wordt het al gauw een beetje steriel en stil in huis, zo met z’n tweetjes. Maar met een hondje erbij heb je altijd leven in huis. Daar zijn we erg aan gehecht. En dat ik het zand op de vloer moet opruimen als hij weer eens met modder pootjes is binnen komen lopen, vind ik niet erg.

Ik denk dat we inmiddels niet meer zonder hondje kunnen en ach, zo breng je toch een beetje geluk in elkaars leven? Want Smartie had het in Spanje niet best en bij ons heeft hij alles wat zijn hartje begeert. We gaan door weer en wind met hem uit, hij krijgt elke dag liefde en lekkers plus een warm huis om te slapen. We merken wel dat hij uit een ander klimaat komt, want hij is dol op fruit: druiven, mandarijnen, kiwi, meloen, noem maar op. Grappig toch? Het is altijd een gokje om een hond uit een asiel te nemen, want ze hebben vaak al iets meegemaakt. Maar we zijn nog elke dag heel blij met Smartie!”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren