Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

HET ROEMEENSE ZWERFHONDJE VAN DICK: ‘ HIJ IS MIJN DOEL OM VOOR TE LEVEN’

“Na 45 jaar samen te zijn geweest, overleed mijn lieve vrouw in 2019. Ze is 65 jaar geworden. De stilte in huis was daarna voelbaar pijnlijk”, vertelt Dick Mak (70) uit Zoetermeer.

“Mijn dochter zag een oproep van ‘Speranta Dog Rescue’, een organisatie die zich inzet om zwerfhondjes uit Roemenië een tweede kans te geven. Hoewel ik geen ervaring met honden had, besloot ik me toch aan te melden. Op de website zag ik een foto van een heel leuk hondje, waarschijnlijk een mix van een cockerspaniël en een labrador, met de omschrijving ‘lief, sociaal beestje’ en was gelijk verkocht. Uitgerekend op de eerste ‘verjaardag’ van mijn vrouw na haar overlijden kreeg ik hem overhandigd, toen is deze foto gemaakt.

Ik had nog geen naam voor het beestje, maar aangezien ik erg enthousiast ben over Omroep MAX was de keuze gauw gemaakt. Ik heb Max nu een halfjaar in huis en ben nog altijd erg blij met hem, sterker: ik zou hem nooit meer willen missen! Eigenlijk hebben we elkaar gered. Hij maakt mijn leven iets lichter, geeft wat kleur en brengt weer wat reuring in huis, een doel om voor te leven ook.”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren