Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

JAN RIETMAN DEELT HERINNERINGEN IN PODCAST: ‘LOS VAST LEVERDE UNIEKE VERHALEN OP’

Het succesvolle programma ‘Los Vast’ leverde veel memorabele anekdotes op. Achter de schermen speelden zich dingen af waar de luisteraar helemaal geen weet van had. Boegbeeld Jan Rietman verzamelt deze nooit eerder vertelde verhalen in zijn nieuwe podcast ‘Los Vast’.

De rest van de familie riep: ‘Kan het wat zachter?!’ Want bij ‘Los Vast’ ging de volumeknop altijd een tandje hoger.” “We stonden auto’s te wassen en luisterden naar ‘Los Vast’. Wat hebben we gelachen. Ik denk er nog heel vaak aan. We keken uit naar de zaterdag.” Zomaar twee reacties die trouwe luisteraars van het radioprogramma ‘Wekker-Wakker-Weekend!’ delen op Facebook. Presentator Jan Rietman laat in elke afl evering van zijn radioprogramma fragmenten horen uit het archief van zijn geesteskind ‘Los Vast’. Dat leidt steevast tot enthousiaste bijval. “We merken dat mensen deze oude fragmenten heel leuk vinden. Zo ontstond het idee om een ‘Los Vast’-podcast te maken. Er is zo veel meer te vertellen over wat er achter de schermen is gebeurd”, vertelt Rietman. “Bovendien blijft het bijzonder dat een klein radioprogramma zó groot werd. We begonnen vanuit de studio in Hilversum, maar gingen al gauw het land in en verschenen ook op televisie. We vulden verschillende keren Ahoy en de Kuip. Het programma werd via het kanaal Music Box in heel Europa uitgezonden. Later moest ik bij het televisiefestival in Montreux uitleggen hoe het mogelijk was dat zo’n klein landje als Nederland zo’n groot programma kon maken.”

GEHEIMEN VANACHTER DE SCHERMEN
In de zesdelige podcast haalt Rietman herinneringen op aan die glorietijd. Hij spreekt met de ‘Los Vast’-band en verschillende artiesten die optraden bij het programma. Met medewerkers van licht, geluid en podiumopbouw onthult hij geheimen vanachter de schermen. Zoals die keer dat tijdens de fi nale alle muziekstukken van de standaards waaiden. “De bandleden moesten haastig op zoek naar die papieren, maar de show ging natuurlijk gewoon door. Wat hebben we later gelachen.” Of die keer dat de politie met zaklampen achter de kasten liep vanwege een bommelding. “Wij lieten niets merken: de show moest doorgaan. Gelukkig liep het goed af.”

‘KIM WILDE WAS WOEST!’
Ook uitgebreid aan bod komt het verhaal over Kim Wilde die met een liveband zou optreden, maar dat op het laatste moment toch niet durfde. “Ze wilde met een geluidstape werken. Wij voelden ons bedonderd, maar konden niet meer terug. Door een fout in de techniek ging de band ‘zwabberen’. Later kwam ik Kim in de lift van het hotel heel toevallig tegen. Natuurlijk kreeg ik de volle laag. Het hele verhaal vertel ik in de podcast.”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren