Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

ALLEDAAGSE VOORWERPEN MET BIJZONDERE VERHALEN

Het MAX-programma ‘Het Museum van Nederland’ krijgt een vervolg met een gelijknamige tentoonstelling in de Kunsthal Rotterdam.

Vooruitlopend daarop heeft MAX alvast een website gelanceerd met een selectie van de bonte verzameling objecten die is ingebracht.

Na een oproep op tv kwamen er honderden suggesties uit het hele land. Volgens de kijkers zeggen de voorwerpen veel over onze tradities en volksaard. Een jury, met onder meer Herman Pleij en Janny van der Heijden, boog zich over de vraag wat voor typisch Nederlands kan doorgaan. Vaak gaat het om hele persoonlijke dingen, die gelinkt zijn aan bijzondere herinneringen. Niet het voorwerp zelf, maar het verhaal of het sentiment van de persoon erachter gaf bij de selectie dan de doorslag. Op de website vertellen ze er zelf over. Zoals – op de foto – koningshuisfan Oscar Meijer met zijn ‘Oranjetrui’.

maxvandaag.nl/hetmuseumvannederland
kunsthal.nl

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren