Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

VERZOT OP KERSTSTALLETJES

Edith de Rooij uit ’s-Hertogenbosch is een religieuze verzamelaar. Dan moet u denken aan kleine kerststalletjes, Mariabeeldjes en kleine rozenkransen. Edith werkt al bijna veertig jaar bij de bloedbank en ook bij de trombosedienst. Vanaf het eerste uur is zij lid van Omroep MAX.

“Toen ik 25 jaar bij de trombosedienst werkte, kreeg ik een Mariabeeldje. Later ging ik met mijn moeder naar de bedevaartplaats Lourdes en toen is de passie voor kleine religieuze voorwerpen begonnen. Daarvoor verzamelde ik allerlei andere dingen, zoals balpennen en luciferdoosjes.” Tijdens vakanties in het zuiden van Europa en vooral in Rome vindt zij heel veel voorwerpen.

Ze krijgt ook vaak spulletjes van bekenden die allemaal weten dat zij een noeste verzamelaarster is. Ze heeft een voorkeur voor kleine kerststalletjes met Jozef, Maria en het kindje Jezus. “Ik heb een stuk of 150 van deze stalletjes.” Edith is een trouwe bezoeker van de kerk, in haar geval de parochie Maaspoort. “En ik prijs me gelukkig in Den Bosch te wonen met de prachtige Sint-Janskathedraal.”

Ook met uw verzameling in MAX Magazine? Mail naar info@emilebode.nl

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren