Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Achtste seizoen ‘Heel Holland Bakt’ barst los

 André, Janny en Robèrt zijn ook in het achtste seizoen van ‘Heel Holland Bakt’ weer van de partij. MAX Magazine haalt met drie eerdere winnaars van het bakfestijn herinneringen op: Rutger van den Broek (winnaar allereerste editie 2013), Anna Yilmaz (winnaar 2019) en Anouk Glaudemans (meest recente winnaar).

Welk moment zal je nooit vergeten?
Anna: “Toen ik als eerste mijn schort kreeg.” Anouk: “Ja, dat moment waarop André mijn schort pakte en zei: ‘Anouk, jij staat in de tent.’ Magisch!” Rutger: “Afl evering 5 waarin ik een broodpudding moest maken die uit mijn handen viel en in de wasbak belandde, haha.”

Rutger, jij hebt Martine Bijl nog meegemaakt. Hoe heb je haar ervaren? “
Als een hele lieve, warme, betrokken vrouw en een heel gezellig mens. Niet alleen als de camera’s draaiden, maar ook achter de schermen. Ze kon je echt op je gemak stellen. Dan kwam ze als je stress had tijdens een opdracht naast je staan om je een knuffel te geven of ging ze alles even relativeren. Ook haar scherpe gevoel voor humor, een tikje aan de droge kant, kon ik erg waarderen.”

Anna en Anouk, hoe hebben jullie André van Duin ervaren? Anouk: “Je staat onder enorme druk te bakken, maar ik moest al lachen als hij naar me toe kwam lopen. Verder is het gewoon ook een hele lieve man.” Anna: “Al vertelt hij iets drie keer opnieuw, dan ligt iedereen gewoon toch weer in een deuk. Dat vind ik zo knap.”

Hoe was de competitie met de andere deelnemers?
Anna: “Naarmate je met minder kandidaten over bent, merk je wel dat het ook echt een wedstrijd wordt. Maar er was geen haat en nijd ofzo. Je deelt dezelfde passie.” Rutger: “Wij hebben veel van elkaar geleerd. Ik heb het nooit zo als een keiharde competitie ervaren.” Anouk: “Ik heb de grootste strijd met mezelf gevoerd. Ik zag de anderen als medebakkers.”

Wat heeft de overwinning met jullie leven gedaan?
Rutger: “Het heeft mijn leven totaal veranderd. Ik werkte toen nog in het ziekenhuis als verpleegkundige, maar heb na drie jaar van mijn hobby fulltime mijn beroep kunnen maken. Ik heb inmiddels negen bakboeken uitgebracht en ik heb een blog over recepten met maandelijks ruim een miljoen bezoekers!” Anouk: “Ik won natuurlijk in dit gekke coronajaar, maar heb toch al mooie dingen op poten gezet. Naast mijn wekelijkse rubriek in MAX Magazine heb ik een bakboek geschreven. Daarnaast geef ik online workshops. Maar ik ben ook nog steeds een werkende moeder, die goed voor haar gezin zorgt, hoor.” Anna: “Mijn leven stond in één keer op z’n kop. Mijn werk bij de Koninklijke Marine was er niet meer mee te combineren. Ik ga nu iets doen wat altijd al mijn droom was; een eigen koffi ezaak en lunchplek openen in Amersfoort, met een assortiment van heerlijke taartjes.”

Zitten jullie komend seizoen ook weer voor de buis?
In koor: “Jazeker, met taart op tafel!”

HEEL HOLLAND BAKT IS VANAF ZONDAG 27 DECEMBER WEKELIJKS TE ZIEN OM 20.20 UUR OP NPO 1

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren