Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

‘Die uitwedstrijd wint Ajax wel van Liverpool’

Hoewel inmiddels 71 blijft Ruud Krol actief op het veld. De voormalige rechtsachter van het Gouden Ajax is tegenwoordig coach van Kuwait SC. Zijn zoveelste voetbalavontuur. “Het is prettig toeven in Kuwait. Mondmaskers verplicht, maar de restaurants zijn open. Via een Engels televisiekanaal volg ik hier de optredens van Ajax in de Champions League. Ik heb respect voor de tactisch sterke Erik ten Hag. Na het vertrek van sterspeler Ziyech lijkt het samenstellen van een redelijk hecht team hem te zijn gelukt. Antony en Neres vind ik de smaakmakers; hun individuele acties zijn de kersen op de taart.”

‘Die defensie rammelt’
“Overwinteren in de Champions League acht ik haalbaar. Het resultaat tegen Liverpool brengt vast meer duidelijkheid. We hadden het eerste duel niet hoeven te verliezen. Kansen voldoende, zoals van Promes en Tadic. Die ‘own goal’ was sneu voor die Tagliafico. Ik had verwacht dat Ajax er na rust een gelijkspel zou uitslepen. Zou zeker verdiend zijn, maar het gebeurde niet. Vanwege de lege stadions telt het thuisvoordeel niet langer. Omdat de defensie van Liverpool door het ontbreken van Virgil van Dijk rammelt, zie ik Ajax in Engeland winnen.”

‘De Mokumse bluf missen ze’
“Het klinkt misschien wat arrogant: het Ajax van nu valt in de verste verte niet te vergelijken met ‘ons’ Ajax. Wij beschikten over een grotere wereldwijde uitstraling. Dat hield verband met de Amsterdamse inbreng. Meer dan de helft van de selectiespelers kwamen uit Mokum. Wij bluften, gedroegen ons brutaler.”

Zucht naar avontuur
“Naarmate je ouder wordt, ontvallen steeds meer vrienden en kennissen je; Cruijff, Suurbier, Keizer, Hulshoff… De laatste: Tonnie Bruins Slot. Onder Ronald Koeman waren we tussen 2001 en 2005 beiden zijn assistent in de Arena.”

Vanaf 1989 was Krol als trainer actief; als assistent bij Ajax en verder in België, Zwitserland, Egypte, Frankrijk, Zuid-Afrika, Tunesië en nu dus Koeweit. “Ik heb mijn leven, overal ter wereld, op mijn manier geleefd. Mijn liefde voor het voetbal en mijn zucht naar avontuur zijn bepalend geweest.”

CHAMPIONS LEAGUE

Dinsdag 1 december
21.00 uur SBS 6   LiverpoolAjax

EREDIVISIE
Vrijdag 27 november
20.00 uur TwenteRKC

Zaterdag 28 november
18.45 uur EmmenAjax
20.00 uur ADOHeerenveen
21.00 uur VVVPEC

Zondag 29 november
12.15 uur VitesseFortuna Sittard
14.30 uur FeyenoordUtrecht
                  GroningenWillem II
16.45 uur HeraclesAZ
20.00 uur PSVSparta

Data en aanvangstijden kunnen tot op het laatst nog worden gewijzigd. Alle wedstrijden rechtstreeks op FOX Sports.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren