Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

DE LABRADOR VAN HENK-JAN: ‘HIJ GEEFT HET ZELF AAN ALS HIJ LIEVER DE BUGGY IN WIL’

Sinds ik mijn horecazaak heb verkocht, vind ik het heerlijk om uren door de natuur te fi etsen”, zegt Henk-Jan Klok (61) uit De Koog. Maar zijn labrador Henkie (4) vindt al dat meelopen op een gegeven moment wel genoeg.

“Die geeft na een paar kilometer meestal zelf aan dat hij liever de fi etsbuggy in wil. Zo kan Henkie lekker zitten en wat om zich heen kijken, terwijl ik de kar trek, haha.” Het is een goed stel, Henk-Jan en Henkie. “Inderdaad, we zijn de beste vrienden. Het aparte is dat ik helemaal niet van plan was om een hond te nemen, maar een vriend van me is boer en die zat met een probleempje. Hij had nadat zijn hond was aangereden en overleden twee labradors gekocht.

Die zouden het met z’n tweetjes wel gezellig kunnen hebben, dacht hij. Maar dat liep anders, want die labradors blaften de hele dag tegen elkaar en maakten zelfs onderling ruzie. Dus vroeg die vriend of ik geen zin had in een hond. Daar had ik nooit over nagedacht, want ik had altijd katten gehad. Vier in totaal. En sinds de laatste was overleden, had ik geen ander huisdier meer genomen. Totdat Henkie op mijn pad kwam dus…” Henk-Jan en Henkie kijken inmiddels zelfs samen televisie. “Henkie is een grote fan van jullie programma ‘Kook mee met MAX.’ Zodra hij de stem van de presentatrice hoort, springt hij naast mij op de bank en gaat hij er klaar voor zitten. En daarna wil hij liefst zelf ook een lekker hapje van me krijgen, haha.”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren