Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

DE HERDER VAN MAARTEN: ‘WE ZIJN MAATJES VOOR HET LEVEN GEWORDEN’

Zo’n 3,5 jaar geleden hoorde ik op een dag tijdens het hardlopen gekerm in de struiken”,vertelt Maarten van Berge Henegouwen (55) uit Beek, momenteel woonachtig in Spanje. “Ik vond er een kleine herderspup met bloed op haar pootjes, die niet kon lopen of bewegen en erg zwak was.

Ik heb haar naar de dierenarts gebracht en gevraagd of ze nog te redden was. Gelukkig had ze niets gebroken, maar ze had wel een erg ontstoken open wond aan één van haar pootjes, en het was onzeker of ze het zou redden. De dierenarts heeft er een maand over gedaan om haar er weer bovenop te krijgen, zodat ze weer een beetje kon lopen, al was ze nog wel wat mank.

Omdat er geen baasje bekend was en we niet wilden dat ze naar een asiel moest, hebben we besloten haar te houden en Cas te noemen. In de maanden daarna merkten we dat haar ontstoken pootje niet goed groeide – te kort en scheef – en hebben we haar nog een paar keer moeten laten opereren.

Eén keer om het pootje recht te zetten en daarna om haar andere pootje iets in te korten, zodat beide pootjes aan het einde van haar groei ongeveer even lang zouden zijn. Wat nu zo mooi is om te zien; ze rent tegenwoordig enthousiast met mij mee en loopt bijna niet meer mank. Ik ben heel blij met haar. Ze is lief, houdt van spelen met kinderen, maar is ook slim en leuk eigenwijs. Verder is ze gepast waaks als we thuis zijn en blaft twee keer bij vreemde geluiden, maar is speels bij bezoekers. We zijn echt maatjes voor het leven geworden en op sinterklaasavond krijgt Cas zeker wat lekkers plus een paar speelcadeautjes!”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren