Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

De tip van Léon: Wandelen in jarig nationaal park

Nationaal Park Zuid-Kennemerland – dat zich uitstrekt van IJmuiden tot Zandvoort – bestaat 25 jaar. Het jubileum wordt gevierd met veel extra publieksactiviteiten in de natuur.

Het gebied kenmerkt zich door grote verscheidenheid; dynamische duinen, uitbundige bossen en eeuwenoude parkachtige overgangsgebieden met historische buitenplaatsen. De biodiversiteit is groot; meer dan veertig procent van alle Nederlandse planten- en dierensoorten komen hier voor.

Er lopen wisenten rond en de damherten zijn overal aanwezig. Uniek zijn de tuinen, zoals die rond de buitenplaats Elswout in Overveen, waar in oktober een aantal wandelingen met een gids van Staatsbosbeheer wordt georganiseerd. Tussen uitspanning Kraantje Lek en het horecabedrijf
‘t Wapen van Haarlem is een route van 5 kilometer uitgestippeld. De boswachter gaat mee en er wordt koffie met gebak geserveerd. Is het arrangement volgeboekt, dan zijn er nog volop alternatieven later dit seizoen. Raadpleeg daarvoor de website onder ‘beleefweek’.

t/m 18 okt.  np-zuidkennemerland.nl/beleefweek      023-5411123

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren